Epilarea definitiva

Epilarea definitiva

Epilarea de lunga durata este o procedura medico-estetica ce utilizeaza un fascicul de lumina intens pulsat pentru a indeparta parul nedorit. Lumina va tinti cromoforul, pigmentul din firul de par, iar caldura generata va distruge foliculul pilos si va inhiba cresterea viitoare a parului. Procedura are eficienta maxima la persoanele cu piele deschisa la culoare si fir de par inchis la culoare.

In clinica Hebra Dermatologie folosim tehnologie de varf pentru a ne asigura ca tratamentele noastre sunt eficiente si sigure. Aparatura pentru tratamentele IPL este asigurarata de colaborarea cu prestigiosul producator francez Eurofeedback EFB Beaute, cu o experienta in domeniu de 28 de ani, care are la activ 15 brevete de inovatie in tehnologia IPL, fapt care plaseaza producatorul in topul mondial din domeniu.
1. RAPIDITATE
Tratamentele pentru indepartarea parului cu IPL necesita mai putin timp decat epilarea cu ceara, spre exemplu. O sesiune de tratament pe picioare si inghinal dureaza, cu aproximatie, 20 de minute.

2. ECONOMIE DE TIMP SI BANI PE TERMEN LUNG.
Odata cu indepartarea pe termen indelungat a parului, putem uita de programarile la cosmetica, de creme de depilare sau lame de ras. Asadar, desi costurile pentru efectuarea tratamentului IPL nu sunt de negilijat, pe termen lung investitia este mult mai eficienta in comparatie cu costurile tratamentelor traditionale.

3. INDEPARTAREA FIRELOR DE PAR CRESCUTE SUB PIELE.
Epilarea cu lumina intens pulsata este cea mai buna optiune de a elimina firele crescute sub piele si a preveni aparitia altora noi. Totodata, aceasta este si o varianta excelenta pentru persoanele care au pielea sensibila si experimenteaza iritarea dupa epilarea cu lama sau cu ceara.

4. NU ESTE NEVOIE SA LASAM PARUL SA CREASCA INTRE TRATAMENTE.
Spre deosebire de epilarea cu ceara, cand parul trebuia lasat sa ceasca, intre sesiunile de epilare IPL parul poate si este recomandat sa fie ras.

5. VACANTELE - ACUM, FARA GRIJI!
Indepartea pe termen lung a parului inseamna sa fim oricand gata de plecare in vacanta, fara a fi nevoiti sa planificam cu precizie, din timp, fiecare sesiune de epilare inainte de a pleca de acasa.

6. TRATAMENTUL ESTE SIGUR SI EFICIENT.
Indepartarea parului cu lumina intens pulsata este o procedura extrem de eficienta: lumina va tinti cromoforul, pigmentul din firul de par, iar caldura generata va distruge foliculul pilos si va inhiba cresterea viitoare a parului. Aceasta tehnologie a fost testata in ultimii 20 de ani, astfel incat pacientii pot avea siguranta ca vor obtine beneficiile dorite fara a risca reactii adverse.

Consultatii
Consultatie dermatologica
170 lei
Consultatie dermatologica Dr. Laurentiu Vladau
280 lei
Control dermatologic periodic Dr. Laurentiu Vladau
140 lei
Control dermatologic post interventie Dr. Laurentiu Vladau
70 lei
Consultatie dermatologica in vederea efectuarii de interventii
240 lei
Control dermatologic
100 lei
Interpretare analize
60 lei
Anestezie topica (crema)
20 lei
Epilare definitiva IPL
Buza superioara (mustata)
50 lei/sedinta | 220 lei/pachet 6 sedinte
Perciuni
70 lei/sedinta | 350 lei/pachet 6 sedinte
Barbie
70 lei/sedinta | 350 lei/pachet 6 sedinte
Areole mamare
90 lei/sedinta | 440 lei/pachet 6 sedinte
Gat - linia parului
90 lei/sedinta | 425 lei/pachet 6 sedinte
Axile
170 lei/sedinta | 795 lei/pachet 6 sedinte
Linia bikinilor
280 lei/sedinta | 1.320 lei/pachet 6 sedinte
Inghinal complet
330 lei/sedinta | 1.590 lei/pachet 6 sedinte
Antebrate
330 lei/sedinta | 1.590 lei/pachet 6 sedinte
Brate
550 lei/sedinta | 2.650 lei/pachet 6 sedinte
Picioare (zona inferioara)
550 lei/sedinta | 2.650 lei/pachet 6 sedinte
Brate complet (brate + antebrate)
770 lei/sedinta | 3.700 lei/pachet 6 sedinte
Coapse fara genunchi
690 lei/sedinta | 3.300 lei/pachet 6 sedinte
Picioare complet
920 lei/sedinta | 4.400 lei/pachet 6 sedinte
Tuturor procedurilor li se adauga si costul consultatiei realizata de un medic specialist!
Ce contraindicatii/riscuri exista in cazul epilarii IPL?
Dintre reactiile adverse mai frecvent intalnite sunt: eritemul, edemul ce dispar de regula in cateva ore si modificarile pigmentare. Modificarile pigmentare sunt reprezentate de hipopigmentari, pete mai deschise la culoare, intalnite  la cei cu fototip mai inchis, respectiv hiperpigmentari, pete mai inchise la culoare. Mult mai rar pot sa apara vezicule, cruste, cicatrici si modificari ale texturii pielii.

Contraindicatiile vizeaza persoanele insarcinate sau care alapteaza si cele cu sindromul nevilor displazici. De asemenea, datorita riscului de afectare oculara, metoda nu se utilizeaza in zona perioculara.  Precatii se impun pentru pacientii cu herpes recidivant si pentru cei ce sunt in tratament cu medicamente fotosensibilizante. Nu se aplica la nivelul alunitelor, acestea vor fi protejate in timpul sedintelor laser.
In ce consta consultatia inainte de a urma procedura pentru epilarea definitiva? Ce factori se iau in calcul?
Medicul dermatolog sau estetician va pune intrebari legate de istoricul medical, antecedentele de boala, precum si intrebari legate de medicamentele administrate. Va va explica beneficiile epilarii progresive, dar si riscurile asociate. Se pot efectua fotografii ale zonelor de tratat pentru a fi comparate la sedintele ulterioare.

Impreuna cu medicul se va stabili un plan de tratament in functie de fototipul dvs si de zona tratata. Medicul va va recomanda sa nu smulgeti parul sau sa il epilati cu ceara cu cateva saptamani inainte de sedinta. Veti primi si un set de recomandari ce tin de evitarea fotoexpunerii la lumina solara naturala sau la solar, precum si de necesitatea aplicarii unei creme cu factor de protectie in special la nivelul fetei.
Ce risca persoanele care, din nestiinta, opteaza pentru un tratament complet de epilare definitiva, insa aparatura din clinica respectiva nu este omologata? Ce masuri de precautie putem lua?
Riscurile pe care aceste persoane si le asuma sunt legate de:

Aparatura ce poate fi neconforma si poate determina ori ineficienta a metodei, ori reactii locale de tipul arsurilor, depigmentarilor etc..

Personalul nepregatit ce nu ofera informatiile necesare, nu disting situatii in care exista contraindicatii sau nu utilizeaza parametri optimi ai aparatelor

In ultimii ani pe piata au aparut aparate pentru utilizarea acasa. Nu exista inca studii care sa compare eficienta epilarii cu aceste aparate acasa versus eficienta epilarii in cabinetul medical. Daca alegeti acest tip de aparat cititi si urmati cu atentie instructiunile pentru a reduce riscul de vatamare, in special la nivelul ochilor.
Cat de eficienta este epilarea definitiva cu IPL? Exista posibilitatea ca pilozitatile sa reapara?
Culoarea parului si fototipul inflenteaza foarte mult rata de succes a epilarii progresive. Metoda prezinta maxim de eficienta la persoanele cu piele deschisa si fir inchis la culoare, deoarece laserul va tinti foarte bine melanina din firul de par. Tehnologia de noua generatie a facut posibila si epilarea pentru persoanele cu fototip mai inchis.

In anumite situatii e posibil sa aveti nevoie de mai multe sedinte pentru a obtine un rezultat multumitor. Este posibil ca reducerea pilozitatii sa nu fie totala, ci de 70-80%. Chiar si asa firele ramase pot fi mai subtiri si pot creste mai greu.

Aparatura IPL disponibila in clinica noastra beneficiaza de o tehnologie revolutionara si patentata dezvoltata de producatorul francez EFB Beaute care permite tratarea firelor deschise la culoare si a unui spectru mai larg de fototipuri cutanate.
Cate sedinte cu IPL se fac pana cand pilozitatea dispare complet? De ce depinde?
Frecvența tratamentului este impusă de zona tratată, frecvența minima fiind de 6 săptămâni (pentru față, axilă și  inghinal), iar cea maximă ajungând până la 12 săptămâni (în cazul picioarelor). Este nevoie de o medie de 6 sedinte pentru a obtine rezultatele dorite.
Exista mituri prin care se vehiculeaza faptul ca terapia cu IPL poate duce la cancer de piele? Cat este adevar si cat este fals?
Energia luminoasa nu depaseste nivelul foliculului pilos, deci actioneaza superficial. Conform studiilor efectuate pana in prezent nu determina lezarea ADN-ului si nu produce mutatii la nivel celular care ar putea determina un cancer cutanat la nivelul pielii normale. Cu toate acestea este recomandabil ca nevii melanocitari (alunitele) sa fie ocolite sau acoperite in timpul tratamentului.
Ce recomandari dermatologice de refacere sunt indicate dupa epilarea definitiva cu laser?
După tratamentul cu IPL, poate apărea o ușoară senzație de căldură locală sau usturime, care pot fi calmate cu ajutorul compreselor cu gheață sau cu ajutorul apei termale. Dupa epilarea faciala se impune unei creme cu factor de protecție.

Sunt interzise în ziua în care s-a efectuat tratamentul dușurile fierbinți pe zonă tratată si sauna.

Este interzisă expunerea la soare și utilizarea solarului cel puțin 2 săptămâni de la tratament.

PROGRAMEAZA-TE ACUM!
Esti interesat de una din procedurile realizate in clinica noastra, insa nu ai timp sa te documentezi pentru ce specializare sa te programezi?
Nu-i nimic: lasa-ne cateva informatii despre tine si unul din consultantii nostri te va ghida spre ce ai nevoie.