Explicatia este simpla: aproximativ 75% din grasimile aflate in uleiul de masline sunt reprezentate de acizi grasi mononesaturati, care regenereaza in profunzime si redau tineretea pielii.
Ciocolata neagra
Aceasta ispita dulce este bogata in flavonoide, compusi cu proprietati antioxidante care sunt intalniti in plante si care ajuta la hidratarea pielii si imbunatatirea circulatiei. Consumand ciocolata neagra in limita a 150 de calorii pe zi putem beneficia de beneficiile acesteia asupra pielii, fara a ne confrunta insa cu cresterea in greutate.
Nucile
Nucile reprezinta singurul tip de alune care contine o cantitate semnificativa de acizi grasi omega-3, extrem de importanti pentru vegetarienii care renunta la peste. Acestea alimente contin un omega-3 numit acid alfa-linolenic, a carui lipsa din organism poate duce la aparitia de eczeme si uscarea pielii.
Kiwi
Acest fruct mic contine o cantitate importanta de vitamina C – mai exact, intr-un singur kiwi de marime medie se afla aproape 120% din necesarul zilnic. Vitamina C este importanta pentru piele deoarece stimuleaza sinteza de colagen, care mentine pielea tonifiata si netezeste liniile fine, o dieta bogata in aceasta vitamina fiind asociata cu o piele mai putin uscata si riduri mai putin vizibile.
Rodiile
Rodiile, la randul lor, contin din plin antioxidanti polifenolici, care lupta impotriva radicalilor liberi si regleaza fluxul sanguin al pielii, conferindu-i roseata.
Rosiile
Rosiile sunt bogate in vitamina C, care ajuta la mentinerea fermitatii pielii, sprijinind productia de colagen. Acestea contin, de asemenea, licopen: un pigment care le confera culoarea rosie stralucitoare, si care, odata incluse rosiile in dieta, stimuleaza circulatia pielii.
Tofu
Tofu reprezinta una din cele mai bune modalitati de a creste aportul de proteine din dieta. Acest aliment realizat din boabe de soia este o sursa exelenta de proteine vegetale, calciu si grasimi nesaturate sanatoase - o combinatie extrem de benefica pentru oricine sufera de o afectiune a pielii. Tofu asigura, de asemenea, o cantitate considerabila de antioxidanti, dar si de minerale, inclusiv fier, cupru si mangan.
Orezul brun
Studii realizate in ultimii ani au aratat ca echilibrul nivelului de zahar din sange si sanatatea pielii ar putea fi legate, asa ca este recomandata inlocuirea carbohidratilor albi prelucrati cu cerealele integrale, alimente cu indice glicemic redus, categorie in care intalnim si orezul brun. O portie pe zi reprezinta o sursa bogata de vitamine B, proteine, seleniu si magneziu, precum si de antioxidanti, si totodata ajuta la reglarea nivelului de zahar prin eliberarea de energie incet pe tot parcursul zilei, si nu dintr-o data, cum se intampla in cazul carbohidratilor prelucrati.